A Gödöllői-dombság egyik festői völgyében elhelyezkedő Lake Forest Villaparkban épült meg ez a különleges formai elemekkel bíró, modern családi ház egy kétgyermekes család részére.

A ház bejáratát egy grandiózus függönyfal teszi igazán attraktívvá. A teljes épület magasságába nyúló üvegfalnak köszönhetően a földszinti és az emeleti közlekedő rész még télen is fényárban úszik. A privát otthonba való belátást egy “screen”-nek nevezett, felhúzható árnyékoló akadályozza, mely tökéletes kilátást biztosít, mégis megtartja az otthon titokzatosságát a külvilág felől.

A nyüzsgő családi élet központja a közel 4 méteres belmagassággal bíró nappali.

A földszint a gyermekek birodalma, itt kaptak helyet a gyerekszobák is, míg a szülők privát szférája az emeleten található a dolgozószobával együtt.

Az egész épület – beleértve a garázst is – 3 méteres belmagassággal rendelkezik.

Az épület kivitelezése során a betonszerkezet elkészítése okozta a legnagyobb kihívást. Az óriási terek, a nagy fesztávok miatt a hosszú áthidalókat nem lehetett volna téglából megépíteni. Ezért különleges betonszerkezetet készítettünk kitöltő falazással.

Kizárólag kiváló szakemberekből álló csapatommal az építkezés során az energiahatékonyság, gazdaságosság mellett a praktikumnak is jelentős figyelmet szentelünk.

A kivitelezés megkezdése előtt alaposan átnéztem a terveket a kivitelező szemével is, nehogy a kivitelezés során derüljön ki valami hiba, amely jelentős költségemelkedéssel és csúszással járna. Emellett fokozott figyelmet szentelek a lakók maximális kényelmének is.

A gyerekek legnagyobb örömére egy hatalmas úszómedence is megépítésre került a kertben, valamint az emeleti teraszon egy jacuzzi is található. Javaslatot tettem arra, hogy építsünk egy külső lépcsőt, amely megkönnyíti a medence és a jacuzzi egyidejű használatát anélkül, hogy vizesen végigszaladnának a gyerkőcök az egész házon.

A tulajdonosok nagyon örültek a javaslatomnak, így az építész kollégával kicsit átterveztük a fenti teraszt, és megépíttettük a külső lépcsőt is, mely kiváló szolgáltatot tesz a meleg, nyári napokon.

Számomra a megrendelők elégedettsége az első!

Építész:
Tóth Tamás
Típus:
Családi Ház
Stílus:
Lapostetős minimalista
Dátum:
2021
[ m2]
Hasznos Alapterület
[ ]
Szobák száma
[ ]
Fürdőszobák száma
[ ]
Szintek száma
[ Modern, Minimalista Családi Ház Kivitelezése ]

Az Építkezés

[ Modern Kivitelezés ]

További Építkezések