Gyönyörű zöld környezetben, a modern Lake Forest Villaparkban épült meg ez a különleges formai elemekkel bíró, minimalista stílusú családi ház, amelyet tulajdonosa már tinédzserkorában megálmodott.

A kortárs stílusú épület már külsőre is lenyűgöző látványt nyújt. A kert, a növényzet is tudatosan tervezett, minimalista stílusú, tökéletes összhangot teremt a házzal.

A télen is fényárban úszó otthon központja a 6 méteres belmagassággal rendelkező, 84,38 m2-es amerikai konyhás nappali, mely tökéletes helyszínt biztosít a pezsgő családi élethez. Különlegessége a légies, acél tartószerkezetes, üveg padlózatú, üveg korlátos függőfolyosó, melyről tökéletes kilátás nyílik a nappalira.

A lakásban három hálószoba található, melyből kettő a földszinten, a fő hálószoba pedig az emeleten kapott helyet. Mindegyik saját fürdőszobával és gardróbbal rendelkezik.

A tulajdonos számára különösen fontos volt, hogy a nyüzsgő családi életnek teret adó, óriási nappali mellett legyen a házban egy privát rész, amely lehetőséget ad a fárasztó hétköznapokban az elvonulásra, elcsendesedésre. Erre az emeleten kialakított közel 100 m2 ad lehetőséget, ahol a fő hálószoba, egy fürdő és egy gardrób helyezkedik el.

Emellett ezen a szinten található még egy 24 m2-es edzőterem és egy dolgozó szoba is.

Az emeleti szobák mindegyikéből közvetlenül ki lehet lépni az óriási, 101 m2-es tetőteraszra, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a kertre és a hatalmas úszómedencére. Akár a jacuzziból is élvezhetik a lakók a gyönyörű kilátást. Az otthon kényelmében megélhetik egyben a nyaralás élményét is.

A közel sík, 1215 m2-es telekre épített 364 m2-es épület otthont ad a 308 m2-es lakótér mellett egy 56 m2-es vendéglakásnak is, amely külön bejárattal, saját okosotthon vezérléssel rendelkezik a maximális komfort megteremtése érdekében. A vendéglakásban egy 25,92 m2-es amerikai konyhás nappali, egy hálószoba és egy fürdő biztosítja a vendégek kényelmét és zavartalan pihenését.

Kedvező időjárási viszonyok mellett egy ekkora ház kivitelezése a mai modern technológiáknak és anyagoknak köszönhetően 3-6 hónapig tart.

Az épület kivitelezése során a betonszerkezet elkészítése adta a legnagyobb kihívást. Az óriási terek, nagy fesztávok miatt a hosszú áthidalókat nem lehetett volna téglából megépíteni. Ezért különleges betonszerkezetet készítettünk kitöltő falazással.

Kizárólag kiváló szakemberekből álló csapatommal kiemelkedő jelentőséget tulajdonítunk az állandó fejlődésnek, a legmodernebb technológiák elsajátításának. Az energiahatékonyság, gazdaságosság mellett a praktikumnak is jelentős figyelmet szentelünk.

A kivitelezés megkezdése előtt alaposan átnéztem a terveket a kivitelező szemével is annak érdekében, hogy kiküszöbölhetőek legyenek azok az esetleges hibák, melyek csupán a kivitelezés során jöttek volna elő, és jelentős idő- és költségemelkedéssel jártak volna.

A költség és időhatékonyság mellett fokozott figyelmet szentelek az építkezés megkezdése előtt a lakók maximális kényelmének is. Ha úgy gondolom, hogy praktikusabban is meg lehet valamit építeni, akkor javaslatot teszek. Számomra az építtetőim elégedettsége az első!

Építész:
Tóth Tamás
Típus:
Családi Ház
Stílus:
Lapostetős minimalista
Dátum:
2021
[ m2]
Hasznos Alapterület
[ ]
Szobák száma
[ ]
Fürdőszobák száma
[ ]
Szintek száma
[ Modern, Minimalista Családi Ház Kivitelezése ]

Az Építkezés

[ Modern Kivitelezés ]

További Építkezések